Logo 300x200 PNG

Lichaamsgerichte therapie

Blokkades in het leven kunnen op één of meerdere plaatsen zichtbaar worden: bv. in het werk, de relatie of door mentale/ fysieke/energetische klachten. Het is op dat moment niet zoals verlangd. De aanwezige intern of externe hulpbronnen voldoen niet meer om de blokkade op te lossen. Het is tijd om een andere manier te onderzoeken. De ingang kan divers zijn: delen door er over te praten, meditatie en ook het lichaam. Doel is om bewustzijn te creëren over wat er speelt. Hierdoor worden nieuwe opties zichtbaar. 

De meest tastbare ingang is het lichaam. Patronen en trauma’s zijn zichtbaar in het lijf. Dieper ervaren van het lichaam brengt nieuwe kennis.  Dit kan versterkt worden door passende fysieke oefeningen te doen. Door bijvoorbeeld met je benen te werken kun je aan je gevoel van stevigheid werken, door fysiek agressie naar buiten te brengen kun je je kracht ervaren. Weggestopte ervaringen, aannames en emoties die aan de wortel van de blokkade liggen, kunnen aan het licht komen. De therapie geeft de veiligheid en bedding om deze te integreren. Zo claim je stukjes van jezelf terug. Wat eerder geblokkeerd was kan weer stromen. Je krijgt beter toegang tot je eigen emoties, energie, intuïtie en innerlijke kompas.

Een sessie duurt meestal tussen de 50-60 minuten. De methode wisselt met wat er op dat moment nodig is. Het kan bv. delen zijn, een opstelling, een visualisatie of een fysieke oefening.